Roglic troeft Yates en Benoot af, Thomas de nieuwe leider in Tirreno-Adriatico

door
Belga
Leestijd 1 min.

Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) heeft vandaag de derde etappe in de Tirreno-Adriatico (WorldTour) gewonnen. De Sloveen bleef na 234 kilometer op het slotklimmetje in Trevi de Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott) en Tiesj Benoot (Lotto Soudal) voor. Geraint Thomas (Sky) werd vierde en is de nieuwe leider, in dezelfde tijd als Greg Van Avermaet (BMC). De derde etappe was meteen de langste rit in deze Tirreno-Adriatico. 234 km lang, met onderweg drie beklimmingen. Al was vooral de vierde en laatste klim naar Trevi de zwaarste: 2,5 kilometer lang waarvan de laatste anderhalve kilometer steile stukken bevatte tussen 11 en 20 procent.

Een vroege vlucht maakte niet veel kans, maar dat belette niet dat enkele renners besloten om onderweg toch wat publiciteit mee te graaien: de Italianen Bagioli (Nippo-Vini Fantini) en Mosca (Wilier Triestina), de Japanner Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini), de Nederlander Van Winden (Israel Cycling Academy) en de Rus Kurlanov (Gazprom) verzamelden maximaal 7:30 bonus en zouden op op 11 km van het eind ingerekend worden.

Op het slotklimmetje ging Roglic al vroeg aan. Van Avermaet wilde naar de Sloveen toe rijden, maar moest al snel naar adem happen op de steile stukken. Ook Adam Yates kwam te kort om de kloof te dichten en Tiesj Benoot wachtte te lang met zijn eindschot en zou stranden op een derde plek. De zege voor Roglic dus, Yates werd tweede, Benoot derde.

Geraint Thomas is de nieuwe leider, in dezelfde tijd als Greg Van Avermaet.

Bron: Belga