Proximus is tevreden met beslissing van Voetbalbond over Damso

door
Belga
Leestijd 1 min.

Proximus is tevreden met de beslissing van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om niet langer samen te werken met de Brusselse rapper Damso. Dat meldt de persdienst van Proximus vanmiddag. Er was de voorbije dagen heel wat hetze ontstaan over de keuze voor Damso om het WK-lied voor de Rode Duivels te schrijven. Het was de Vrouwenraad die eiste dat de samenwerking werd stopgezet wegens de expliciete teksten van de rapper. De officiële sponsors van de KBVB lieten in een gezamenlijke brief aan de bond weten dat ze ernstige bedenkingen hadden bij de keuze voor Damso.

De ceo van Proximus, Dominique Leroy, was de eerste die openlijk van de Voetbalbond eiste om af te zien van Damso. Daarop besliste de Voetbalbond afgelopen nacht om de samenwerking met de rapper stop te zetten.

Het telecombedrijf laat vanmiddag weten tevreden te zijn met die beslissing. "We blijven geloven in ons jarenlange partnership met de KBVB, en blijven ten volle staan achter het inspirerende en verbindende project dat de Rode Duivels belichamen", luidt het.

bron: Belga