Delhaize knipt alle banden met omstreden slachthuisgroep door

door
Belga
Leestijd 1 min.

Delhaize zet de samenwerking met de hele slachthuisgroep Verbist stop. Dat heeft de supermarktketen beslist nadat in een vestiging van de groep in Bastenaken ernstige inbreuken waren vastgesteld. "Deze vaststellingen hebben geleid tot een volledige en onherstelbare vertrouwensbreuk", zegt Delhaize in een mededeling. "De vastgestelde wanpraktijken zijn absoluut onaanvaardbaar voor Delhaize en hebben het vertrouwen in alle ondernemingen van de Veviba Groep op een onherstelbare manier geschonden. Delhaize maakt geen enkel compromis inzake voedselveiligheid en duldt dan ook geen enkele inbreuk hierop", klinkt het.

Concreet betekent de beslissing dat Delhaize de samenwerking met Veviba in Bastogne, Adriaens in Zottegem en Lanciers in Rochefort stopzet. Met het slachthuis in Izegem van dezelfde groep werkte Delhaize sinds vorig jaar al niet meer samen, nadat daar wantoestanden aan het licht waren gekomen.

De producten die Delhaize preventief al uit de rekken heeft gehaald, zullen niet meer verkocht worden. Het bedrijf is afspraken aan het maken met alternatieve leveranciers om de aanvoer van rundvlees in de winkels zo goed als mogelijk te verzekeren. Delhaize zegt te zullen blijven kiezen voor Belgische producten.

bron: Belga