Belgen in het buitenland - Nainggolan helpt AS Roma met twee assists aan zege

AS Roma, met Rode Duivel Radja Nainggolan, heeft vrijdag op speeldag 28 in de Italiaanse Serie A met 3-0 van Torino gewonnen. Nainggolan was goed voor twee assists. Nainggolan nam het met Roma, het nummer drie, op tegen nummer negen Torino. De eerste helft had weinig tot niets te bieden, maar na de rust bracht Kostas Manolas (56.) de Romeinen met de kop dan toch op voorsprong. Daarna kwam Nainggolan, ook met de kop, met een assist voor Daniele De Rossi (73.). Diep in de blessuretijd bediende Nainggolan na een snelle counter ook nog Lorenzo Pellegrini (90+3.), die de 3-0 eindstand vastlegde.

Monaco, met Youri Tielemans die op de bank begon, ging in de Franse Ligue 1 met 1-3 winnen in Straatsburg. Stevan Jovetic bracht de Monegasken al na vijf minuten op voorsprong, Stephane Bahoken (19.) maakte gelijk. Twee minuten later bracht Rony Lopes (21.) Monaco alweer op voorsprong. Fabinho (41.) diepte nog voor de rust de voorsprong uit tot 1-3. Elf minuten voor tijd mocht Tielemans zijn opwachting nog maken, maar aan de uitslag veranderde niets meer.

In Nederland nam Heracles het thuis op tegen Twente. Bram Castro startte bij de thuisploeg, Dries Wuytens viel in na 64 minuten. Bij de tegenstander bleef Jorn Brondeel op de bank, de wedstrijd eindigde op 2-1.