‘The Sopranos’ wordt verfilmd

Sopranos
© Warner Bros International Television

De makers van maffiareeks ‘The Sopranos’ zijn druk bezig met een verfilming gebaseerd op de serie. De fans hebben er lang op moeten wachten, maar hun geduld wordt elf jaar na de laatste aflevering toch beloond. Het scenario ligt al klaar.

Enkele van de meest populaire personages uit ‘The Sopranos’ keren terug in de film over een misdaadfamilie uit New Jersey die zich afspeelt tijdens de jaren 60. Zo zal Tony Soprano’s vader Giovanni, ‘Johnny Boy’, de voormalige aanvoerder van de Soprano-familie, één van de hoofdpersonages zijn. Ook een jongere versie van zijn vrouw Livia en Tony’s oom Junior zijn van de partij. En mogelijk Tony zelf tijdens zijn jonge jaren.

David ChaseNew Line Cinema is eigenaar van de filmrechten. David Chase, de bedenker van de reeks, wordt producer en co-scenarist van de ‘The Sopranos’-film. Hij zal ook mee mogen bepalen wie regisseert. Bovendien zou het scenario al klaarliggen. De bekendste acteur uit de serie James Gandolfini zal in ieder geval geen deel uitmaken van de crew, hij overleed in 2013 aan een hartaanval.

Bedenker van de reeks David Chase
AFP / E. Agostini