Pinguïns vinden camera en nemen een selfie

Twee nieuwsgierige keizerspinguïns hebben voor enkele unieke beelden gezorgd. Een van de pinguïns liep tegen een camera aan en een tweede komt erbij staan. Het lijkt net alsof ze een selfie willen nemen.
door
laurens.vantomme
Leestijd 1 min.

De Australische expeditieleider Eddie Gault liet zijn cameratoestel midden op het ijs staan in de buurt van een kolonie pinguïns. Terwijl hij de dieren aan het bestuderen was, verloor hij de camera even uit het oog. Net op dat moment stapt een pinguïn richting de lens en stoot hier dier de camera om. Een tweede pinguïn komt er vrolijk bij staan en ze kijken allebei recht in de lens. Met een mooi plaatje als gevolg.

Keizerspinguïns

Keizerspinguïns zijn de grootste in hun soort en wonen op de Zuidpool. Ze zijn de enigste wezens die tijdens de barre wintermaanden zich kunnen voortplanten. De temperaturen kunnen tot -50 graden Celsius onder 0 zakken.

#Penguin #selfie offers bird's eye view of life in Antarctica! Curious Emperors have been captured on film at the Auster Rookery near Australia's Mawson research station by expeditioner ? Eddie Gault pic.twitter.com/MYle5Fshc7

— Antarctic Division (@AusAntarctic) 8 maart 2018