Hond zit terug in asiel: “Ze wil alleen maar knuffelen”

Hond zit terug in asiel:
Facebook / LifeLine Animal Project

De Fulton County Animal Service mocht vorig jaar tot hun vreugde een vierjarige hond een gouden mandje geven. Helaas brachten de eigenaars ze terug. “Ze was gewoon veel te lief.”

Hond Helena werd oorspronkelijk in slechte toestand binnengebracht in het asiel. Gelukkig knapte het dier dankzij de hulp van de Fulton County Animal Service snel op. Ook een nieuw huisje werd snel gevonden. Maar de verhuis was maar van korte duur. De man in kwestie bracht de hond terug omdat ze te aanhankelijk was. Woordvoerder Karen Hirsch: “De adoptiekandidaat wilde liever een bewakingshond. Ook vond hij dat het dier beter bij een vrouw hoorde, want die aaien beesten meer.”

Velkro dogDe goudkleurige Helena kreeg in het asiel de bijnaam ‘Velkro dog’ omdat ze zo aanhankelijk is, dat ze bijna aan je lichaam plakt. Hirsch: “Ze wil gewoon de hele tijd geknuffeld worden en als je stopt, vraagt ze gewoon nog meer aandacht.” Het verhaal kende uiteindelijk een goede afloop want het dier werd geadopteerd door mensen die net zo lief zijn als zijzelf.