De Persgroep Publishing: "Er is geen sprake van een ontslagronde"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Er is geen sprake van een ontslagronde bij De Persgroep Publishing (DPP), uitgever van onder meer Humo, De Morgen en Het Laatste Nieuws. Dat zegt Rudy Bertels, directeur van DPP, vanmiddag. "We gaan zeker overleggen met de vakbonden en het personeel over de toekomst van het bedrijf." Op termijn moeten De Persgroep Publishing en Medialaan, de moederholding van onder meer VTM, Q2 en Q-Music, samensmelten tot één mediabedrijf. En De Persgroep Publishing zou tegen de zomer van 2019 ook verhuizen naar een nieuw gebouw in Antwerpen. En daardoor heerst er volgens de vakbonden veel onzekerheid en onrust bij het personeel.

De vakbonden hopen dat de directie op korte termijn op een sociale manier omspringt met het personeel en de veranderingen bij het bedrijf. Volgens de vakbonden zouden er de voorbije maanden al tientallen mensen vertrokken zijn bij diverse diensten van DPP. Rudy Bertels ontkent dat de directie de voorbije maanden tientallen mensen heeft laten vertrekken. "Er vertrekken mensen en er komen mensen bij. Dat is normaal voor een groot bedrijf als De Persgroep. Bij het personeel op de werkvloer zijn er mensen vertrokken. Ook bij de directie zijn er mensen vertrokken en dat is hun eigen keuze geweest."

Een exact aantal kan Bertels niet geven, maar volgens hem zijn het "geen abnormale aantallen". Volgens Bertels valt er nog niet te onderhandelen met de vakbonden omdat de directie nog volop bekijkt wat de effecten kunnen zijn van de fusie tussen Medialaan en DPP. "We gaan zeker in overleg met het personeel en de vakbonden. Op 21 maart bijvoorbeeld lichten we het personeel verder in over de toekomst van het bedrijf", aldus Bertels.

bron: Belga