CORRECTION: Bike for Africa brengt 200.000 euro in het laatje

CORRECTION: Bike for Africa brengt 200.000 euro in het laatje

De inzamelingsactie Bike for Africa, een initiatief van Brussels Airlines-werknemers om samen met corporate partners geld in te zamelen voor het goede doel, heeft dit jaar 200.000 euro opgebracht. Het gros van dat bedrag, 140.000 euro, gaat naar hulporganisatie Mercy Ships. De rest van het bedrag is voor drie lokale en Belgische goede doelen. Bike for Africa brengt tweejaarlijks een grote groep enthousiastelingen samen om een stukje Afrika per fiets te ontdekken en ondertussen geld in te zamelen voor een goed doel. Deze keer was Kameroen aan de beurt.

Personeelsleden van Brussels Airlines en vijftien hoge profielen uit het Belgische bedrijfsleven fietsten de voorbije week bijna 400 kilometer doorheen Kameroen ten voordele van Mercy Ships en eindigden de tocht met een bezoek aan de Africa Mercy, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld waarmee Mercy Ships gratis gezondheidszorg verleent aan armen in Afrika.Herman Carpentier van Brussels Airlines overhandigde deze week een cheque van 140.000 euro aan Bert van Dijk, de vrijwillige voorzitter van Mercy Ships. Dat gebeurde in Douala, Kameroen, aan boord van het ziekenhuisschip. Bekende deelnemers aan Bike for Africa 2018 zijn onder meer Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, Bob Verbeeck, CEO van Golazo, Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines en zanger Ozark Henry.

Mercy Ships vaart met een ziekenhuisschip naar havensteden in laag ontwikkelde landen waar armoede hoog is. Ter plaatse bieden ze gratis medische hulpverlening, chirurgische zorg en structurele ondersteuning aan de gezondheidszorg van een land.

bron: Belga