Bike for Africa brengt 150.000 euro op voor hulporganisatie Mercy Ships

CORRECTION: Bike for Africa brengt 200.000 euro in het laatje

De inzamelingsactie Bike for Africa heeft dit jaar 150.000 euro opgebracht. Bernard Gustin, CEO van initiatiefnemer Brussels Airlines, overhandigde een cheque met het bedrag aan Hugo Broos, ambassadeur van hulporganisatie Mercy Ships. Dat gebeurde in Douala, Kameroen aan boord van de Africa Mercy, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld waarmee Mercy Ships gratis gezondheidszorg verleent aan armen in Afrika. Bike for Africa, een initiatief van Brussels Airlines, brengt tweejaarlijks een grote groep enthousiastelingen samen om een stukje Afrika per fiets te ontdekken en ondertussen geld in te zamelen voor een lokaal goed doel. Deze keer was Kameroen aan de beurt.

Personeelsleden van Brussels Airlines en vijftien hoge profielen uit het Belgische bedrijfsleven fietsten de voorbije week meer dan 300 km doorheen Kameroen ten voordele van Mercy Ships en eindigden de tocht met een bezoek aan het ziekenhuisschip. Deelnemers zamelden geld in voor de gereden kilometers en de b.foundation van Brussels Airlines vulde het bedrag aan.Bekende deelnemers aan Bike for Africa 2018 zijn onder meer Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, Bob Verbeeck, CEO van Golazo en Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines.

Mercy Ships vaart met een ziekenhuisschip naar havensteden in laag ontwikkelde landen waar armoede hoog is. Ter plaatse bieden ze gratis medische hulpverlening, chirurgische zorg en structurele ondersteuning aan de gezondheidszorg van een land.

bron: Belga