IN BEELD. Is deze kat de schattigste visverkoper ooit?

Is dit de schattigste visverkoper ooit
Instagram / Cho

Als je je door de straten van Vietnam struint, lijkt het wel alsof de mensen er niet veel anders doen dan eten. Op elke hoek kom je wel een eetkraampje tegen. Een van de meest opvallende standjes is zonder twijfel dat van Le Quoc Phong, die samen met zijn kat Dog vis verkoopt.

De pluizige viervoeter is steeds aangekleed voor de gelegenheid, denk aan een gele outfit inclusief hoed en een bril. De kat heeft een nogal opvallende naam, maar die heeft hij naar verluidt gekregen omdat hij zich eerder gedraagd als een puppy. “Hij wandelt altijd met me mee en poseert steevast met zijn mond open”, vertelt het baasje aan Bored Panda.

Le Quoc Phong krijgt wel eens de reactie dat het niet natuurlijk is om een kat te verkleden, maar die kritiek schuift hij onmiddellijk aan de kant. “Dog vind het net heerlijk om zich te verkleden”, zo verdedigt hij zichzelf.

Wie de avonturen van de pluizenbol wil volgen, kan een kijkje nemen op de Instagrampagina van het beestje. Op sociale media oogst Dog alvast veel succes, want hij heeft al meer dan 25.000 volgers.

A post shared by Cho (@dog1501) on

A post shared by Cho (@dog1501) on

A post shared by Cho (@dog1501) on