Red Flames eindigen op vijfde plaats in Cyprus Cup

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg heeft vandaag de Cyprus Cup afgesloten op de vijfde plaats, het beste resultaat ooit. In de plaatsingswedstrijd wonnen ze in het GSZ-stadion in Larnaca met 2-1 (rust: 1-1) van Zuid-Afrika. De Red Flames kwamen voor de pauze op achterstand tegen 'Banyana Banyana' na een doelpunt van Matlou (18.), Tessa Wullaert (32.) scoorde voor de rust de verdiende gelijkmaker. Op de winnende treffer van Yana Daniëls (85.) was het tot in de slotfase wachten.

De vrouwen van bondscoach Ives Serneels waren op het prestigieuze toernooi in Cyprus op de tweede plaats geëindigd in de groepsfase, na een 2-1 nederlaag tegen Tsjechië, een scoreloos gelijkspel tegen Spanje en een 2-0 zege tegen Oostenrijk.

Voor de Red Flames was het oefentoernooi een ideale voorbereiding op het tweede deel van de kwalificaties voor het WK van 2019 in Frankrijk. De Flames waren voor de derde keer aan de slag in Cyprus. In 2015 moest de ploeg van bondscoach Ives Serneels vrede nemen met de twaalfde en laatste plaats. Vorig jaar verging het de Belgen, met een zevende stek, beter.

In de WK-kwalificaties staat België met drie zeges uit evenveel wedstrijden op de tweede plaats achter Italië, dat de poule aanvoert met twaalf punten uit vier matchen. De twee volgende kwalificatieduels staan begin april op de agenda, met de thuismatch in Leuven tegen Portugal (6 april) en de verplaatsing naar Italië (10 april). Enkel de groepswinnaar stoot door naar de eindronde, de vier beste tweedes (op zeven groepen) spelen barrages.