Belgen in het buitenland - Juventus naar kwartfinales Champions League, ook Manchester City bekert voort

Juventus heeft zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Italiaanse kampioen klopte in de terugwedstrijd van de achtste finales Tottenham met 1-2, en dwingt zo de kwalificatie af. Ook Manchester City, dat weliswaar verloor van Basel, stoot door naar de laatste acht. Tottenham en Juve hielden elkaar in de heenwedstrijd (2-2) in bedwang, en gaven elkaar ook in de eerste 45 minuten op Wembley lang geen duimbreed toe. Son (39.) brak even voor de pauze dan toch de ban, toen hij met een gekraakte bal uitdoelman Buffon verschalkte. Juventus moest op zoek naar de gelijkmaker, en kwam iets over het uur op gelijke hoogte toen Higuain (64.) de 1-1 nette. De Italianen waren gelanceerd, en Dybala (67.) maakte Wembley muisstil met de 1-2. Tottenham ging volop op zoek naar de gelijkmaker. Kane zorgde bijna voor de 2-2, maar zijn kopbal raakte de paal.

Jan Vertonghen en Mousa Dembélé maakten bij de thuisploeg de negentig minuten vol. Hun ploegmaat Toby Alderweireld ontbrak op het wedstrijdblad.

Manchester City maakte van de return, na de 0-4 zege in Zwitserland, een veredelde oefengalop. Coach Pep Guardiola hield sterkhouders als Kevin De Bruyne op de bank, maar dat weerhield een jeugdig City er niet van op voorsprong te komen. Jesus (8.) nam de 1-0 voor zijn rekening. Basel knokte nog voor de eer, en Elyounoussi (16.) tekende voor de gelijkmaker. De wedstrijd kabbelde voort, en twintig minuten voor tijd maakte Lang (71.) er zowaar 1-2 van. City drong aan, maar de Zwitsers hielden stand en pakten, ondanks de uitschakeling, hun prestigezege.

De Bruyne kwam bij City niet van de bank. Vincent Kompany zat niet in de wedstrijdselectie.

Dinsdag verzekerden titelverdediger Real Madrid en Liverpool zich als eerste teams van de kwartfinales.