“Foto’s posten op sociale media laat je meer eten”

Foto Pexels

Iedereen weet dat een foto van een berg pannenkoeken je niet veel likes zal opleveren. Maar smeer er ahornsiroop op en bestrooi de lekkernij met aardbeien en chocolade schilfers, en gegarandeerd dat je kiekje zal scoren op Instagram. Het enige nadeel? Echt goed voor de lijn is het niet.

Het was de 26-jarige Amanda Meixner al opgevallen dat de porties bij Instagramwaardige maaltijden beduidend groter zijn dan bij eender welke andere lekkernij die je naar binnen speelt. Het resultaat ziet er zonder twijfel mooier uit, maar bevat wel een pak meer calorieën.

A post shared by Amanda Meixner (@meowmeix) onOm ons daarop te wijzen, heeft de Amerikaanse blogster verschillende foto’s van eten op Instagram gepost. Het gaat telkens om een duo foto’s. Op het linkse plaatje zie je een goed gebalanceerde portie, op het rechte staat de Instagramwaardige variant.

A post shared by Amanda Meixner (@meowmeix) on

“Serieus, ik heb me er in het verleden ook al schuldig aan gemaakt. Maar wanneer je een maaltijd wil pimpen met leuke extraatjes zit je uiteindelijk wel opgezadeld met een caloriebom”, klaagt de 26-jarige Meixner in The Independent.

Meixner is trouwens niet de enige bekende blogster die dit fenomeen aanklaagt. Eerder waarschuwde haar collega Chi Pam haar 178.000 volgers al voor de rijkgevulde maaltijden op sociale media.

A post shared by C H I (@fit_pham) on