Wisselvallig weer op komst

Deze namiddag wisselen opklaringen en zwaarbewolkte perioden mekaar af. Er is kans op een bui. De maxima gaan van 8 tot 12 graden. Morgen is het vaak zwaarbewolkt met buien die hier en daar vrij intens kunnen zijn. Tegen het eind van de dag neemt de buienneiging af vanaf het westen en komen er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 7 en 10 graden elders. Er zijn rukwinden mogelijk tot 40 à 45 kilometer per uur.

Donderdag trekt een storing van het westen naar het oosten over het land. In het noordwesten regent het al in de voormiddag en volgen er in de loop van de namiddag opklaringen met eventueel nog een bui. In het oosten en het zuiden van het land gaat het in de namiddag regenen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind met rukwinden tot 50 à 60 kilometer per uur.Vrijdag is het eerst droog en wisselend bewolkt met ’s ochtends kans op nevel, mist of laaghangende bewolking en in de Ardennen mogelijk ook ijsplekken. In de loop van de namiddag wordt het zwaarbewolkt vanaf het zuiden en gaat het uiteindelijk regenen vanaf de Franse grens.

Zaterdag wordt het meestal zwaarbewolkt met geregeld perioden van regen of buien. Met een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden tot het zuidwesten wordt het zeer zacht met maxima van 9 graden in Hoog- België tot 14 of 15 graden in het westen van het land.

bron: Belga