VDAB en Defensie versterken samenwerking

Overheidsdienst VDAB en Defensie gaan nog nauwer gaan samenwerken rond rekruteringen, opleidingen en uitwervingen en gaan verder op zoek naar win-winsituaties. Zo rekent Defensie op de steun van de VDAB bij de zoektocht naar 1.200 nieuwe krachten en kan VDAB dan weer gebruik maken van de expertise binnen Defensie. De partners werken al tien jaar samen en dat werd vandaag gevierd in het opleidingscentrum van Zeebrugge. VDAB en Defensie gingen in 2008 een parnterschap aan. Zo gaat VDAB mee op zoek naar goede krachten voor Defensie en lichten ze jaarlijks duizenden werkzoekenden in over hun mogelijkheden binnen Defensie. Er wordt ook heel wat kennis en infrastructuur uitgewisseld. Er wordt vooral samengewerkt rond drie peilers: rekrutering, opleiding en uitwerving.

Defensie heeft op dit moment 1.195 openstaande vacatures. Die zijn allemaal terug te vinden op de website van de VDAB die ook infosessies organiseert. Defensie zorgt dan weer op geregelde tijdstippen voor “local recruiters” in de werkwinkels.Op vlak van opleidingen wordt ook goed samengewerkt. “VDAB kan goede talenten tot bij Defensie brengen en opleidingen aanbieden, terwijl Defensie zijn infrastructuur ter beschikking kan stellen van de VDAB-cursisten”, aldus Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

VDAB zorgt ook voor een begeleiding bij uitwervingen, dus voor militairen die hun loopbaan bij Defensie beëindigen en de stap maken naar de reguliere arbeidsmarkt. Samen ontwikkelen de partners een systeem om de verworven competenties en behaalde certificaten en attesten op te slaan in een competentiebilan of in het VDAB-dossier.

Minister van Defensie Vandeput: “Ook in de toekomst moeten we krachten blijven bundelen om militairen tijdens hun overstap naar de privé de best mogelijk start te geven. We moeten blijven zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden en synergieën.”

bron: Belga