Vandoorne is het slachtoffer van twee pannes tijdens F1-testdagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stoffel Vandoorne (McLaren) heeft vandaag tijdens de eerste dag van de tweede serie testdagen in Barcelona tot twee keer toe af te rekenen gekregen met mechanische problemen. Vandoorne kon uiteindelijk slechts 38 rondjes afwerken en reed de twaalfde tijd. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) was de snelste. Vandoorne, de enige rijder van McLaren vandaag, kwam als eerste de piste op 's morgens. Lang duurde zijn entree echter niet. De Kortrijkzaan kreeg al na de eerste ronde af te rekenen met een elektrische panne. Uiteindelijk kon hij vlak voor het einde van de voormiddagsessie hervatten en reed in totaal zeven rondjes.

In de namiddagsessie was het opnieuw van dat. Vandoorne kreeg ditmaal af te rekenen met een hydraulisch probleem. Hij kon wel nog 31 rondjes afwerken en liet als snelste chrono 1:21.946 noteren, een twaalfde tijd.

De snelste chrono van de dag was voor Sebastian Vettel (156 ronden). Hij klokte 1:20.396, sneller dan de Fin Valtteri Bottas (1:20.596, 86 ronden) en de Nederlander Max Verstappen (1:20.649, 114 ronden). De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton bleef met zijn Mercedes als vierde steken op 1:20.808, in 79 ronden. Hamilton reed wel enkel 's namiddags.

Op 25 maart begint Stoffel Vandoorne in Melbourne aan zijn tweede seizoen in de Formule 1.

bron: Belga