Weerbericht: droog en tot 12 graden

Deze middag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft droog. In het uiterste westen hangen er tijdelijk lage wolken. De maxima bedragen tussen 7 graden op de Hoge Venen en tot 11 of 12 graden elders. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. Dat voorspelt het KMI. Vanavond en komende nacht is het gedeeltelijk bewolkt met middelhoge en hoge bewolking. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe met enkele buien of wat lichte regen vanuit Frankrijk. De minima liggen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 5 graden in Vlaanderen.

Morgen is het eerst zwaarbewolkt met wat lichte regen of enkele buien. In de namiddag verschijnen er opklaringen en wordt het wisselend bewolkt. De maxima schommelen tussen 6 graden op de Hoge Venen en 9 of 10 graden elders.Tijdens de nacht van morgen op woensdag wordt het eerst droog met opklaringen. Nadien neemt de bewolking toe met hier en daar enkele buien, eventueel met winters karakter in de Ardennen. De minima liggen rond 0 graden in Hoog-België en en rond 2 of 3 graden elders.

Woensdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien, die in de Ardennen soms winters van karakter zijn, vooral dan tegen de avond. Het is onstabiel met kans op een donderslag en korrelhagel. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 9 graden voor het centrum van het land.

bron: Belga