Dylan Groenewegen: "Ben niet verrast dat ik hier win"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dylan Groenewegen heeft zijn vijfde overwinning van het seizoen beet. De Nederlander van LottoNL-Jumbo haalde het in de tweede etappe van Parijs-Nice met sprekend gemak voor Elia Viviani en André Greipel, ook al lag de finish op een hellende strook. "Neen, ik ben zelf niet verrast door deze zege", zei hij zelf na afloop, "ik had echt een goede leadout en verkeer in uitstekende vorm." Het was een hectische en lastige sprint", deed hij zijn verhaal na afloop. "De laatste honderden meters gingen aardig omhoog. Ik werd door de jongens perfect afgezet voor de laatste bocht. Ik zat in een goede positie voor de sprint. Toen ik op kop kwam, op 200 meter, ben ik de sprint gewoon aangegaan en niemand kwam er nog over. Op de teammeeting hadden we de laatste kilometers goed besproken. Ik wist wat me te wachten stond. Het was lastig, maar ik hield het vol."

"Het doet me heel veel deugd om hier te winnen", vervolgde hij, "mijn eerste zege in Parijs-Nice tegen enkele grote namen. Vorig jaar draaide het hier voor geen meter. Ik was nog niet sterk genoeg en de conditie was ook niet goed genoeg. Nu heb ik een uitstekende winter achter de rug en kan ik terugvallen op een zeer goede lead-out. Ik won al snel in de Ronde van Dubai, daarna in de Algarve en ook Kuurne-Brussel-Kuurne. Winnen geeft vertrouwen en dan gaan de dingen allemaal wat gemakkelijker."

Hoewel de Nederlander bijzonder goed op dreef is, zal hij toch niet deelnemen aan Milaan-Sanremo. "We hebben een planning gemaakt in de winter en daar houden we ons aan", zei hij, "ik doe alles stap voor stap en Milaan-Sanremo komt nog te vroeg. Misschien volgend jaar, maar nu nog niet. Ik koers Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem, dat zijn ook mooie klassiekers."

bron: Belga