Duizenden gezinnen zonder water in Londen

Duizenden Britse gezinnen zijn zondagavond getroffen door problemen met de watervoorziening. In Londen hebben zowat 20.000 huishoudens een tijd lang geen of te weinig drinkwater gehad, zo melden Britse media. De problemen ontstonden door gebarsten waterleidingen, als gevolg van het strenge winterweer. De lokale watermaatschappij Thames Water zegt aan de Britse omroep BBC dat ze geconfronteerd wordt met een “ongeziene vraag”. Er kon nog niet aan alle oproepen gehoor worden gegeven, waardoor er zondagnacht nog altijd 12.000 huishoudens zonder leidingwater zitten. Thames Water vraagt de anderen “zo weinig mogelijk” water te gebruiken.
Verschillende scholen hebben al aangekondigd dat ze maandag dicht zullen blijven wegens een tekort aan water. Op verschillende plaatsen in de stad zijn ook bevoorradingspunten voor drinkwater ingericht.
De vriestremperaturen hebben de voorbije dagen in heel het land voor bevroren en gebarsten waterleidingen gezorgd. De lekken worden pas opgemerkt wanneer het weer begint te dooien.

bron: Belga