Aanvoerder Laurent Ciman mist debuut niet met Los Angeles FC

Nieuwkomer Los Angeles FC heeft zijn start in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) niet gemist. Op het veld van vicekampioen Seattle Sounders ging het team van aandeelhouders Magic Johnson en Will Ferrell gisteren met het kleinste verschil (0-1) winnen. Diego Rossi scoorde na elf minuten op assist van Carlos Vela de enige treffer van de wedstrijd. Bij de club uit Los Angeles speelde de eind vorig jaar van Montréal Impact overgekomen Belg Laurent Ciman de hele wedstrijd centraal in de verdediging. De 32-jarige Ciman, negentienvoudig Rode Duivel, droeg tevens de aanvoerdersband.

FC Dallas kwam in eigen huis dan weer niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Salt Lake City. Voormalig Rode Duivel Roland Lamah mocht iets meer dan twintig minuten voor tijd invallen bij de thuisploeg, bij een 0-1 achterstand. Joao Plata had immers na 25 minuten de score geopend voor de bezoekers. Een owngoal van Marcelo Silva na 86 minuten zorgde nog voor een puntendeling.