Artsen voeren hersenoperatie uit bij verkeerde patiënt

Foto Pexels

In een ziekenhuis in de Keniaanse hoofdstad Nairobi hebben chirurgen voor een blunder van formaat gezorgd. Na een paar uur kwamen ze erachter dat ze de verkeerde patiënt aan het opereren waren. De arme man stelt het gelukkig goed.

Een man in Kenia heeft de schrik van zijn leven beleefd. Hij ging naar het ziekenhuis omdat hij last had van aanhoudende hoofdpijn. Daar moest de man een paar nachten blijven, maar een operatie was niet nodig. De juiste medicatie zou volstaan om te genezen.

Ontvoerde babyMaar dat was buiten het ziekenhuispersoneel gerekend. Enkele verplegers verwarden de arme stakker namelijk met een andere patiënt, één die geopereerd moest worden voor een bloedklonter in de hersenen. Toen de chirurgen na enkele uren geen bloedklonter konden vinden, kwam de vergissing aan het licht.

De dokters naaiden het hoofd van de onfortuinlijke kerel weer dicht en brachten hem terug naar zijn kamer. Gelukkig gaat het goed met hem. Het is niet de eerste keer dat het ziekenhuis negatief in het nieuws komt. Eerder dit jaar vertelden verschillende moeders dat ze er verkracht werden en vorige maand werd er een baby ontvoerd.