Allergisch? Dan heb je waarschijnlijk een hoog IQ

Loop je ook dagenlang te snotteren als het pollenseizoen weer is aangebroken of heb je een waslijst aan voedselallergieën? Goed nieuws, wetenschappers hebben ontdekt dat mensen met allergieën meer kans op een verhoogd IQ hebben. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Kwaaltjes zijn nooit leuk, al is het maar omdat je je leven helemaal anders moet inrichten. Gelukkig hebben wetenschappers nu ook een groot voordeel gevonden aan al dat ziek zijn. In het onderzoek 'High intelligence: A risk factor for psychological and physiological overexcitabilities', bestudeerden wetenschappers het fysieke en mentale welzijn van een groep Mensa-leden (vereniging voor hoogbegaafden). Ze kwamen tot de verrassende conclusie dat de testpersonen maar liefst 22% meer kans hadden op allergieën. Ook waren ze vatbaarder voor psychische aandoeningen.

Oorzaak nog onbekend 

Wetenschappers tasten voorlopig nog in het duister waarom intelligente mensen vatbaarder zijn voor allergieën en andere ziektes. Ze hopen wel snel een nieuwe studie te kunnen beginnen die dit onderzoekt. Wat de uitkomst ook is, het brengt de complexe materie van hersenen weer iets meer in kaart.