WK indooratletiek - Jonathan Borlée: "Deze keer zijn wij het die het met een honderdste halen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgian Tornados veroverden zondag op het WK atletiek indoor hun negende medaille op een groot toernooi. Het Belgische team bleef Trinidad & Tobago met één honderdste voor. Jonathan Borlée was achteraf blij wraak te kunnen nemen voor de Spelen in 2016 in Rio de Janeiro, toen ze het brons misliepen met drie honderdsten. "We waren niet honderd procent voorbereid voor dit kampioenschap", opende Jonathan. "We waren eerder gekomen om ons te amuseren. En dan lopen we uitstekend. We hebben een medaille en ook het Belgisch record verbeterd tot 3:02.51. Schitterend! Ik ben ook blij dat wij nu eindelijk eens met een honderdste het kunnen halen. Dat was de voorbije kampioenschappen niet het geval."

"Persoonlijk had ik een moeilijke race", vervolgde Jonathan. "Ik werd voorbijgestoken door Jereem Richards (Trinidad & Tobago). Maar goed, dat is sport. Het team klokt een schitterende chrono. Dit is een goed teken voor het EK outdoor van komende zomer in Berlijn."

De 18-jarige Jonathan Sacoor liep zijn eerste kampioenschap bij de senioren. En dat eindigt meteen met een medaille. "Ongelooflijk", riep hij uit. "Ik was een beetje gestresseerd en had misschien nog iets sneller kunnen lopen. Maar dat maakt niet uit. We beëindigen het WK hier met een bronzen plak en een nationaal record."

Op het actief van het 4x400m-estafetteteam staan intussen drie gouden (EK outdoor in 2012 en 2016 en EK indoor in 2015), twee zilveren (WK indoor 2010 en EK indoor 2017) en vier bronzen medailles (EK outdoor 2010, EK indoor 2011, World Relays 2015 en WK outdoor 2018).

bron: Belga