WK indooratletiek - Jacques Borlée: "Eén van de mooiste medailles die we al behaald hebben"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgian Tornados voegden zondag op het WK atletiek indoor in Birmingham een negende internationale medaille toe aan hun erelijst. Coach Jacques Borlée vond het één van de mooiste medailles, die het team had behaald. De Tornados finishten als derde in 3:02.51, een nieuw Belgisch record, na Polen (3:01.77 (een nieuw wereldrecord)) en de VS (3:01.97).

"Ongelooflijk", riep Jacques Borlée na afloop uit. "We breken hier het Belgisch record, dat ook een Europees record was. Polen breekt het wereldrecord. Wat een race! De chrono's zijn enorm snel. Het is ook mooi dat we Trinidad & Tobago voorbleven. Het waren zij ons op het vorige WK indoor in Portland twee jaar geleden een beetje uitschakelden. Robin Vanderbemden verloor toen immers de stok na een contact met een loper van hen. In Rio werden we vierde op drie honderdsten en ik dacht dat dat nu weer het geval ging zijn. Maar nee!"

Kevin Borlée passeerde Lalonde Gordon in de laatste meters. "Kevin heeft opnieuw fantastisch gelopen", vervolgde vader Jacques. "Maar niet alleen hij, het hele team was ongelooflijk. Cruciaal was dat Jonathan Sacoor in de buurt van de derde plaats kon blijven. Vervolgens moest Kevin kalm blijven en het juiste moment afwachten om aan te vallen."

De voorbije tien jaar behaalden de Tornados negen medailles in twintig internationale finales. "Persoonlijk vind ik dit één van de mooisten", aldus de coach. "Het niveau was verschrikkelijk hoog hier."

Op het actief van het 4x400m-estafetteteam staan intussen drie gouden (EK outdoor in 2012 en 2016 en EK indoor in 2015), twee zilveren (WK indoor 2010 en EK indoor 2017) en vier bronzen medailles (EK outdoor 2010, EK indoor 2011, World Relays 2015 en WK outdoor 2018).

bron: Belga