Drie gedetineerden van Leuvense gevangenis overgebracht naar ziekenhuis

door
Belga
Leestijd 1 min.

Drie gedetineerden van de hulpgevangenis in Leuven zijn zondagavond overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis. Een tiental anderen staat onder intern toezicht van de medisch dienst. Dat werd bevestigd door Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. Vermoed wordt dat de gedetineerden van de hulpgevangenis aan de Maria Theresiastraat in Leuven ziek geworden zijn na het gebruik van drugs. "Drie van hen zijn overgebracht naar een extern ziekenhuis", zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. "Anderen staan onder intern toezicht van de medische dienst. Diverse artsen werden gebeld om bijstand te komen verlenen in de instelling."

Inmiddels werd het medisch interventieplan afgekondigd. Dat werd bevestigd door Marc Vranckx, commissaris van de Leuvense politie. Het was het hoofd van dat medisch interventieplan dat de beslissing nam om drie gevangenen naar het ziekenhuis te brengen. Dat gebeurde na overleg met artsen van een MUG-team dat ter plaatse kwam.

Ziekenwagens hebben het transport uitgevoerd onder begeleiding van de Leuvense politie. In de buurt van de hulpgevangenis staan andere ambulances opgesteld voor eventueel bijkomend vervoer. Voorlopig is dat niet aan de orde.

bron: Belga