Zimbabwaanse minister klaagt over te kleine condooms

David Parirenyatwa, minister van Volksgezondheid in Zimbabwe, slaat de alarmbel. "De meeste condooms in ons land worden geïmporteerd uit China en ik krijg klachten van sommige mannen dat ze te klein zijn," zegt de minister.
door
laurens.vantomme
Leestijd 1 min.

Parirenyatwa deed de uitspraak op een evenement ter preventie van HIV-besmettingen. In Zimbabwe is naar schatting 13,5% van de volwassen bevolking besmet met het virus. Het ministerie van volksgezondheid moedigt daarom het gebruik van voorbehoedsmiddelen aan. Maar de uit China geïmporteerde condooms blijken te klein voor sommige mannen.

Daxiang

Condoomfabrikant Daxiang, reageerde al op de klachten. "We onderzoeken hoe we aan de vraag van onze klanten kunnen voldoen. Er zijn plannen om voortaan condooms in verschillende maten aan te bieden," zegt CEO Zhao Chuan. China is de grootste producent van de rubbetjes ter wereld. Meer dan 300 bedrijven maken er jaarlijks ongeveer 3 miljard exemplaren.

Zimbabwe Health Minister David Parirenyatwa Protests Against Small Chinese Condoms https://t.co/IcSGQ2LIeH pic.twitter.com/4cneTzZmZv

— thezimbabwenewslive (@thezimnewslive) 22 februari 2018