Minister Weyts eist actie tegen “levensgevaarlijke” trouwstoet

Beeld R.V.

Een trouwstoet heeft heel wat chaos veroorzaakt op de A12 richting Brussel, ter hoogte van Meise. Luid toeterend reed een colonne auto’s over alle rijvakken en zelfs de pechstrook. Op een gegeven moment vertragen alle deelnemende wagens, om vervolgens halt te houden in het midden van de snelweg, uit te stappen en de bruidegom in de lucht te gooien. Er komt zelfs een confettikanon aan te pas.

“Weerzinwekkende beelden” en “Levensgevaarlijk hyperegoïsme”, reageerde Ben Weyts (N-VA) via Twitter op de trouwstoet van zaterdagavond. De Vlaams minister voor Mobiliteit eist een keiharde aanpak, “want de straat is niet van hen”.

Dashcam

Op het moment van de feiten verwittigden diverse getuigen de politie. Maar toen een ploeg van de wegpolitie ter plaatse kwam, was de stoet alweer vertrokken. Wel kon een automobilist met zijn dashcam het hele gebeuren vastleggen op video. Het gerecht probeert op basis van de beelden de identiteit van de feestvierders te achterhalen. Nadien volgt mogelijk een proces-verbaal.

“Een voorbeeld stellen”

In het VRT-journaal spreekt Weyts alvast over “wel twintig inbreuken op de wegcode”. “Er is genoeg grond om een juridische procedure te starten”, stelt hij. “Als het gerecht geen voorbeeld stelt, zal dit zich blijven herhalen.” Het parket van Halle-Vilvoorde liet weten het politie-onderzoek af te wachten.