WK indooratletiek - Belgian Tornados plaatsen zich voor twintigste internationale finale

De Belgian Tornados, het 4x400m-estafetteteam, heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WK atletiek indoor in Birmingham. De drie Borlées en Jonathan Sacoor finishten als eerste in de eerste reeks in 3:05.22, goed voor hun twintigste internationale finale (inclusief Spelen, WK's, EK's en World Relays, indoor en outdoor). Met Dylan Borlée als startloper liepen de Tornados de hele race in tweede positie. Slotloper Kevin Borlée perste er in het slot een spurtje uit en zo stak België Polen nog voorbij. Polen werd tweede in 3:05.24, voor Trinidad & Tobago (3:05.96) en Tsjechië (3:06.40).

Morgen in de finale kunnen de Belgen een negende medaille (waaronder drie gouden) toevoegen aan hun intussen al indrukwekkend palmares. Later vandaag (om 19u05) start Eline Berings in haar halve finale op de 60m horden.