WK baanwielrennen - Jolien D'hoore en Shari Bossuyt worden 12e in ploegkoers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jolien D'hoore (27) en Shari Bossuyt (17) zijn twaalfde geworden in de ploegkoers op het WK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn. De wereldtitel ging naar de Britten Katie Archibald en Emily Nelson. Ze zijn de opvolgers van D'hoore en Lotte Kopecky op de erelijst. Archibald en Nelson totaliseerden na 120 ronden (30 km) en twaalf sprints 50 punten. De Nederlanders Kirsten Wild en Amy Pieters (35 ptn) veroverden het zilver. De Italianen Letizia Paternoster en Maria Giulia Confalonieri (20 ptn) vervolledigden het podium. D'hoore en Bossuyt speelden geen rol van betekenis.

Vorig jaar pakte Jolien D'hoore samen met Lotte Kopecky de wereldtitel in Hongkong. Kopecky heeft momenteel last van een gekneusde elleboog, het gevolg van een val tijdens een trainingskoers in haar thuisbasis Rumst. Daardoor besliste ze vrijdag haar wereldtitel niet te verdedigen.

Vorig jaar maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend dat de ploegkoers op de Spelen van Tokio 2020 zijn herintrede maakt.

Woensdag bezorgde D'hoore België in Apeldoorn een zilveren medaille in de scratch. Zondag komt ze nog in actie in de puntenkoers.

bron: Belga