Winterprik – Toestand stilaan weer normaal op Brussel Airport

Op de luchthaven Brussels Airport is de toestand zaterdagochtend nog niet optimaal, maar stilaan wel weer normaal. Dat zegt woordvoerster Florence Muls. Vrijdag moesten door het winterweer ongeveer 130 vluchten worden geschrapt en werden er 380 veldbedden uitgeklapt om te gestrande reizigers te slapen te leggen. “De temperaturen zijn aan het stijgen en we kampen niet met een tekort aan mensen en materieel, dus kan je zeggen dat de situatie stilaan weer normaal aan het worden is”, zegt Muls. Toch zijn er nog vertragingen en annuleringen te verwachten, het is op dit ogenblik niet mogelijk te zeggen om hoeveel vluchten het gaat.
Volgens de website van Brussels Airport is een tiental vliegtuigen zaterdag niet kunnen landen op de luchthaven in Zaventem. Het gaat om vluchten uit New York, Hannover, Nantes, Marseille, Birmingham, Dublin, Edinburgh, Milaan en Lissabon. Wat de vertrekkende vliegtuigen betreft, kunnen vluchten richting Milan, Dublin en Lissabon niet doorgaan.
Vrijdagavond werden in een terminal van Brussels Airport en in een hotel op de luchthaven 380 bedden gezet om de gestrande reizigers op te vangen. Ze kregen te eten en te drinken, zegt woordvoerster Florence Muls. Andere passagiers die vastzaten op de luchthaven werden door hun luchtvaartmaatschappij opgevangen.
Wie zijn of haar bagage wil recupereren, wordt gevraag een formulier op de website van Brussels Airport in te vullen.

bron: Belga