WGC Mexico Championship golf - Pieters houdt bovenin stand

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Pieters heeft na een tweede ronde van 68 slagen één plaatsje moeten inleveren op het Mexico Championship golftoernooi (WGC/10.000.000 dollar), dat wordt betwist op de Chapultepec golfbaan in Mexico City. De 26-jarige Antwerpenaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op de holes tien, twaalf en vijftien drie birdies weg. Op hole één viel er nog een birdie, maar op de derde hole had hij drie putts nodig om de bal in de cup te krijgen. Op de holes zes en negen forceerde Pieters nog twee birdiekansen, maar de bal wilde niet vallen.

Met een totaalscore van 137 slagen, deelt hij de veertiende plaats met onder meer de Amerikanen Phil Mickelson en Jordan Spieth. De leiding is voor de verrassende Indiër Shubhankar Sharma, die zich dit seizoen al twee keer de beste toonde op de European Tour. Na een eerste ronde van 65 slagen, zette hij een tweede ronde neer van 66 slagen.

In de tussenstand telt hij twee slagen voorsprong op de Amerikaan Xander Schauffele en de Spanjaarden Sergio Garcia en Rafael Cabrera Bello. De Amerikaan Dustin Johnson, 's werelds nummer één en tevens tweevoudig winnaar, is dankzij een tweede ronde van 66 slagen opgeklommen naar een gedeelde vijfde plaats.

bron: Belga