Weerbericht – Opletten voor ijsplekken en aanvriezende mist

De temperaturen stijgen zaterdag overal tot boven het vriespunt, maar deze ochtend blijft het opletten voor ijsplekken en lokaal aanvriezende mist. Dat zegt het KMI. Het vriest zaterdagochtend nog steeds, waardoor er zich ijsplekken kunnen voordoen en er lokaal ook sprake kan zijn van aanvriezende mist. In de loop van de voormiddag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af, in de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en deze wordt langzaam gevolgd door lichte regen en in de Ardennen door smeltende sneeuw of sneeuw. Deze storing bereikt het centrum en het noorden van het land pas vanavond.
Wel wordt het zaterdag duidelijk zachter dan de voorbije dagen met maxima van 1 graad in de Hoge Venen tot 6 of 7 graden in Laag- en Midden- België. De wind waait eerst soms zwak en later matig uit zuidoost tot oost.
Vanavond en in het begin van volgende nacht krijgen we perioden met lichte regen. Later vannacht wordt het, afgezien van een paar lokale regenbuien of in de Ardennen winterse buien, overwegend droog vanaf het zuidwesten. Er is kans op (aanvriezende) mist in Hoog- België. De minima schommelen van 0 tot 3 graden. De zwakke tot meestal matige zuidoostenwind ruimt naar het zuiden.
Ook zondag krijgen we positieve maximumtemperaturen: tussen 4 en 7 graden op de Ardense hoogten en tussen 8 en 11 graden elders.

bron: Belga