Weerbericht – Maximumtemperaturen bereiken vandaag 8 graden

Weerbericht - Maximumtemperaturen bereiken vandaag 8 graden

Er komt een einde aan de koudegolf. Na enkele ijskoude dagen stijgt het kwik vanmiddag tot 8 graden in het westen van het land. Vanaf morgen krijgen we temperaturen tot 10 graden. Dat meldt het KMI. Na mooie opklaringen, krijgen we vanmiddag bewolking en wat regen langs de Franse grens. Enkel op de Ardense hoogten kan de neerslag een winters karakter aannemen. De maxima liggen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het westen van het land.

Vannacht is het zwaarbewolkt of betrokken met perioden van lichte regen. In de Ardennen valt smeltende sneeuw of lokaal op de toppen wat lichte sneeuw. Daarna wordt het op een (winterse) bui na droog, met vanaf het zuidwesten ook opklaringen. Maar omdat de bodemtemperaturen nog licht negatief kunnen zijn, kunnen hier en daar rijm- of ijsplekken ontstaan.

Morgen start de dag met opklaringen, maar neemt later de bewolking toe. Vanaf het westen krijgen we dan regen en buien, bij maxima tussen 3 graden in de Ardennen en 10 graden in Laag-België.
Ook maandag komen de maximumtemperaturen vlot boven het vriespunt uit: rond 4 graden in de Hoge Venen en tussen 9 en 11 graden in Laag- en Midden-België. Later in de week blijft de temperatuur rond hetzelfde niveau schommelen.

bron: Belga