Strade Bianche - Wout van Aert had krampen op het eind

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert kampte zaterdag met krampen in de slotfase van de Strade Bianche. Hij moest zelfs even voet aan de grond zetten op de Piazza del Campo. Uiteindelijk werd Van Aert toch nog derde na een knappe wedstrijd. "Een plekje in de top tien zou al een groot succes zijn", opperde Van Aert vrijdag op de persconferentie vooraf aan de Strade Bianche, maar dat draaide even anders uit. Van Aert nam mee de wedstrijd in handen, volgde Romain Bardet gezwind en werd derde.

"Ik kwam veel dichter bij de zege dan ik ooit gedacht had", zei hij na afloop. "Maar ik heb wel echt afgezien op het eind. Ik maakte de juiste beslissing door mee te schuiven met Romain Bardet, ook al was het nog bijzonder ver naar Siena. In de laatste 15 km had ik geen suikers meer en zat ik piepedood. Ik dacht alleen nog aan het podium en ik ben zo blij dat ik die podiumplaats nog te pakken heb, want ik had zelfs krampen in de laatste honderden meters en ging zelfs even van de fiets."

"Dit is een fantastische start van mijn eerste klassieke voorjaar en geeft enorm veel hoop voor wat nog komt. Ik had nooit gedacht dat ik dit al kon realiseren op de weg en ik wil echt genieten van deze podiumplaats op het allerhoogste niveau. Ik heb mijn doel al bereikt met deze derde plaats, dit is super en alles wat nu nog komt is bonus. Ik kom hier zeker terug om nog beter te doen", besloot Van Aert.

bron: Belga