Strade Bianche - Benoot boekt eerste profzege: "Ik had een superdag"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tiesj Benoot heeft zijn eerste profzege beet. Na twee achtste plaatsten in de vorige twee edities van de Strade Bianche schoot hij zaterdag wel raak in Siena. "Ik had een superdag. Ongelooflijk dat ik het hier kan afwerken", zei de renner van Lotto Soudal na afloop. Lotto Soudal liet met Victor Campenaerts een renner meegaan in de vroege vlucht. "Nadat die vlucht werd ingelopen, heeft Victor nog veel kopwerk verricht voor mij", liet Benoot optekenen door zijn team. "Toen ik merkte dat er geen samenwerking was, vonden zowel sportdirecteur Bart Leysen als ik dat het tijd was om de sprong naar voor te maken. Dat bleek de juiste beslissing."

"Dit scenario herhaalde zich toen Bardet en Van Aert met z'n tweeën op kop reden. Ik voelde dat ik goede benen had en iets moest ondernemen, want er was geen team meer dat de kloof zou dichten. Serry was een ideale compagnon, hij reed meteen mee. Ik voelde echter dat ik beter was en besloot daarom om hem na een tijd achter te laten. Ik kende de strook waarop ik versnelde van de voorbije twee jaar en wist dat het mogelijk was om daar de kloof nog te dichten. Ik slaagde vrij vlot in mijn opzet en besefte dat ik de sterkste vooraan was."

"Op de laatste grindsector versnelde ik en ik sloeg meteen een mooie kloof", aldus Benoot. "Toen was het een kwestie van recht te blijven en geen pech te hebben. Toen de ploegwagen achter mij reed, was ik al geruster. Ik wilde die eerste profzege niet uit mijn handen laten glippen."

"Ik had een superdag vandaag. Het was koud en het regende, maar ik kan daar goed tegen. De Strade Bianche is een van mijn favoriete wedstrijden en een van de koersen die mij het best liggen. Er staan alleen maar grote namen op de erelijst en het is fantastisch om mijn naam daar vanaf nu tussen te zien prijken! Mijn hoogtestage op de Sierra Nevada is de ideale voorbereiding gebleken. Of deze eerste profzege druk met zich meebrengt? De verwachtingen waren al hoog nadat ik in 2015 als neoprof vijfde werd in de Ronde van Vlaanderen. Mentaal kan ik daar goed mee om. Ik ben de voorbije jaren altijd in mezelf blijven geloven en wist dat die overwinning er op een dag zou komen."

bron: Belga