Jupiler Pro League - Genk heel dicht bij POI na zege op Freethiel, Anderlecht klimt naar tweede stek

Racing Genk heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op deelname aan Play-off I. De Limburgers wonnen met 0-1 bij Waasland-Beveren op de 29e en voorlaatste speeldag van de reguliere fase van de Jupiler Pro League. Racing Genk wist dat een zege op bezoek bij Waasland-Beveren, de ex-club van coach Philippe Clement, van goudwaarde kon zijn in de race naar Play-off I. Op de Freethiel zorgde Colley (68.) met een goed gemikte kopbal voor het enige doelpunt van de partij. Genk werkte het slot met tien man af, na een tweede gele kaart voor Mata.

Met nog één speeldag te gaan, liggen de kaarten voor Genk (44 ptn) het meest gunstig voor de resterende twee Play-off I-plaatsen. Standard en Antwerp tellen 41 punten na zeges tegen respectievelijk KV Mechelen (3-2) en Eupen (2-0).

KV Kortrijk, eveneens nog in de running voor een stek in de top zes, verloor met 2-1 bij leider Club Brugge en telt 39 punten. Diaby opende in de 51e minuut de score voor de Bruggelingen. Stojanovic lukte een tiental minuten later de gelijkmaker vanaf de strafschopstip, maar Limbombe (79.) hield de drie punten uiteindelijk nog in Jan Breydel. Blauw-zwart proeft opnieuw van de zege na vijf competitiewedstrijden zonder overwinning.

In Charleroi-Sint-Truiden vielen geen doelpunten. De Carolo's wachten sinds medio januari op een driepunter en zien in de stand Anderlecht over zich heen springen naar de tweede plaats. Charleroi telt 51 punten, Anderlecht heeft één punt meer.

Paars-wit won immers met 2-3 bij Zulte Waregem. Paars-wit zat al na twee minuten op rozen in het Regenboogstadion, na een kopbaldoelpunt van Morioka. Tien minuten later stond de 0-2 op het scorebord dankzij de herboren Teodorczyk. Op hoekschop zorgde de kopbalsterke Baudry voor de aansluitingstreffer, maar opnieuw Teodorczyk zette de 1-3 op het scorebord. Vier minuten voor affluiten zorgde Saponjic opnieuw voor spanning, maar de Brusselaars hielden stand. In de stand telt Anderlecht als nummer twee twaalf punten achterstand op Club Brugge.

AA Gent-coach Yves Vanderhaeghe slikte een 2-3 nederlaag tegen zijn ex-club KV Oostende. De Buffalo's, al zeker van een stek in Play-off I, keken na 38 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Gano zette een elfmeter om, na handspel van Kubo. In de 72e minuut duwde Akpala met zijn hak de 0-2 onder Kalinic. Janga (76.) en Yaremchuk (90.+3) leken nog een punt uit de brand te slepen voor de thuisploeg, maar daar besliste Zivkovic diep in de blessuretijd (90.+6) anders over.

Alle wedstrijden van de laatste speeldag worden zondag 11 maart om 14u30 afgetrapt.