Belgen in het buitenland - Michy Batshuayi kan met Dortmund niet winnen van Leipzig

Borussia Dortmund heeft zaterdag op de 25e speeldag van de Duitse Bundesliga de punten gedeeld met RB Leipzig. De wedstrijd eindigde op 1-1. Augustin (29.) zette RB op 1-0, maar Dortmund sloeg nog voor de rust terug. Reus (38.) tekende voor de gelijkmaker. Michy Batshuayi speelde bij Borussia de hele partij, maar kwam niet tot scoren.

Dortmund staat in de stand derde met 42 punten. Bayern München (60 ptn) voert de ranking ruim aan, Schalke 04 (43) volgt als tweede.

--- ITALIË ---

Juventus heeft op de 27e speeldag van de Italiaanse Serie A in extremis Lazio geklopt met 0-1. Dybala (90.+3) scoorde pas in de slotseconde de winnende treffer. Jordan Lukaku speelde bij de thuisploeg de hele match.

Juve staat in de stand op de tweede plaats met 68 punten, één minder dan leider Napoli. Dries Mertens en co spelen later op de avond nog in eigen huis tegen AS Roma. Lazio (52 punten) volgt als derde.

--- SPANJE ---

Deportivo La Coruña speelde op de 27e speeldag van de Spaanse Primera Division thuis 1-1 gelijk tegen Eibar. Inui (11.) bracht Eibar op voorsprong, maar Deportivo sloeg terug via een penalty van Dmitrovic (33.). Zakaria Bakkali viel bij de thuisploeg vijf minuten voor tijd in.

In de stand blijft Deportivo voorlaatste met negentien punten. Toch moeten Bakkali en co (nog) niet wanhopen. Levante, dat op een veilige zeventiende plaats staat, telt amper een punt meer.