Bahrein zegt aanslagen te hebben verijdeld en pakt 116 verdachten op voor terrorisme

In Bahrein hebben de veiligheidsdiensten verschillende terreuraanslagen verijdeld en 116 mensen opgepakt op verdenking van het voorbereiden en uitvoeren van aanslagen in het land. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken in Bahrein zelf bekend, zo berichtte het officiële nieuwsagentschap BNA. Het ministerie zei dat de arrestaties kaderen binnen de inspanningen om terreur te bestrijden, de veiligheid te bewaren en Iraanse inmenging in de binnenlandse zaken tegen te gaan. Het ministerie zei niet wanneer de arrestaties zijn gebeurd.

Volgens een verklaring van dat ministerie kregen 48 van de verdachten training in kampen van de Iraanse Revolutionaire Garde en de gewapende vleugels ervan in Irak en Libanon. Die Garde en aanverwanten, sjiitische milities in Irak en Hezbollah in Libanon, steunden en financierden de organisatie, klinkt het nog.

“De organisatie was van plan veiligheidsfunctionarissen, politievoertuigen en -patrouilles en olie-infrastructuur aan te vallen met het doel de veiligheid te ondermijnen en de nationale economie schade te berokkenen.”

De ordediensten kamden verschillende sites uit waar explosieven werden gemaakt en opgeslagen. Ze namen enkele hoeveelheden explosief materiaal en een aantal vuurwapens en voertuigen in beslag. Het soennitisch bestuurde Bahrein beschuldigde het sjiitische Iran ervan onrust te stoken in het land, wat Teheran ontkende. De overheid in Bahrein ontkent sjiieten te discrimineren.

Bron: Belga