Weerbericht: volgende week opnieuw temperaturen boven vriespunt

Deze namiddag gaat de aanvriezende regen of ijzel overal over in sneeuw. Er kan een sneeuwlaagje van 1 tot 5 cm gevormd worden. Het kwik blijft steken in de buurt van het vriespunt. Vanavond blijft het nog even sneeuwen. Vervolgens gaat de sneeuw weer over in aanvriezende regen en daarna wordt het droog met wat opklaringen. Het gaat weer overal vriezen. Dus: opgelet voor gladde wegen!

Morgen is het meestal bewolkt, maar overwegend droog. Op het einde van de namiddag kan het dichtbij de Franse grens en in het zuidoosten van het land wat licht gaan regenen. De maxima liggen tussen +1 en +6 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond +7 of +8 graden elders. De wind waait meestal matig uit oost tot zuidoost.

Zondagochtend zijn er op sommige plaatsen nog veel lage wolken, met in de Ardennen soms ook een beperkte zichtbaarheid. Vervolgens kunnen er enkele opklaringen verschijnen. In de namiddag trekken vanaf de Franse grens buien over ons land. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden op de Ardense hoogten en tussen 8 en 11 graden elders. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost en later uit zuid tot zuidwest.

Maandag blijft het overwegend droog met wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 7 en 11 graden elders. ’s Nachts kan het licht vriezen aan de grond.

Van dinsdag tot vrijdag krijgen we wisselvallig weer, met geregeld zwaarbewolkte perioden met regen of buien en tussendoor ook opklaringen. In de Ardennen kan soms smeltende sneeuw of sneeuw vallen. De maxima liggen meestal tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 11 graden elders.

bron: Belga