Nadal geeft forfait voor Indian Wells en Miami

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rafael Nadal zal deze maand niet aantreden in de Masters 1.000-toernooien van Indian Wells (Californië) en Miami (Florida). Dat maakte de 31-jarige Spanjaard vandaag bekend. Eerder deze week gaf de nummer twee van de wereld in laatste instantie ook al forfait voor het ATP-toernooi in het Mexicaanse Acapulco. Nadal heeft nog altijd last van de blessure aan het rechterbovenbeen die hij tijdens het Australian Open opliep. Eind januari gaf hij in Melbourne op in de kwartfinales, ondanks een 2-0 voorsprong in een vijfde set tegen de Kroaat Marin Cilic (ATP-3). Sindsdien kwam hij niet meer in actie en moest hij de eerste plaats op de wereldranglijst aan Roger Federer afstaan.

"Ik ben niet in staat Indian Wells of Miami te spelen. Ik moet eerst herstellen en moet me daar goed voor verzorgen. Dat heeft tijd nodig", verklaarde Nadal. "Het was pijnlijk om me te moeten afmelden in Acapulco en het is ook heel vervelend dat ik niet in de Verenigde Staten kan spelen."

Vorig jaar werd Nadal in Indian Wells in de achtste finales uitgeschakeld door Federer. In Miami was de Zwitser hem in de finale opnieuw te baas. Het was de vijfde keer dat Nadal naast een eerste toernooizege greep in Miami. Het toernooi van Indian Wells heeft hij al drie keer op zijn palmares (2007, 2009, 2013).

bron: Belga