Lotte Kopecky begint als zesde aan slotnummer omnium in Apeldoorn

Lotte Kopecky begint als zesde aan slotnummer omnium in Apeldoorn

Lotte Kopecky (22) staat vandaag na drie van de vier onderdelen nog steeds op de zesde plaats in het omnium op het WK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn. Na een zesde plaats in de scratch en een elfde stek in de temporace werd ze vijfde in de afvalkoers. De afvalkoers moest al snel geneutraliseerd worden na een valpartij met enkele rensters. Na wat oponthoud kon het derde onderdeel dan toch afgewerkt worden. Kopecky schaarde zich bij de laatste vijf, om vervolgens af te vallen.

Na die vijfde stek blijft Kopecky zesde in het klassement, op acht punten van de Japanse Yumi Kajihara. De Nederlandse Kirsten Wild verstevigde haar leidersplaats na haar zege in de afvalkoers. Ze leidt voor de Italiaanse Elisa Balsamo, derde in de afvalling.

Vanavond staat nog de afsluitende puntenkoers op het programma. Op het WK van vorig jaar in Hongkong werd Kopecky zesde in het omnium.

Morgen zal Kopecky haar wereldtitel in de ploegkoers niet verdedigen wegens haar elleboogblessure, zo raakte eerder op de dag bekend. Jolien D’hoore zal een duo vormen met juniore Shari Bossuyt.

bron: Belga