Kremlin ontkent wapenwedloop te willen ontketenen

Kremlin ontkent wapenwedloop te willen ontketenen
Kremlin ontkent wapenwedloop te willen ontketenen

Het Kremlin heeft vandaag ontkend een nieuwe “wapenwedloop” met de VS te willen ontketenen. Gisteren had president Vladimir Poetin het in een potige toespraak gehad over nieuwe “onoverwinnelijke wapens”. “Rusland heeft niet de intentie zich in een wapenwedloop te storten”, zei woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin tegenover journalisten.

Hij verwees beschuldigingen van Washington, dat Moskou met de ontwikkeling van die nieuwe wapens zijn internationale verplichtingen met voeten treedt, naar de prullenbak. “Wij wijzen elke beschuldiging dat Rusland beschikkingen en artikels van het internationaal recht omtrent wapenbeheersing schendt krachtig van de hand”, zei Peskov. “Rusland heeft zich (gehouden), houdt zich en zal zich blijven houden aan al zijn internationale verplichtingen”.

Poetin had nieuwe raketten, mini-kernonderzeeërs en een nieuw laserwapen in het vooruitzicht gesteld. Washington reageerde door te zeggen dat Moskou daarbij internationale verdragen schond die het heeft ondertekend, zoals het INF dat van 1987 dateert.

Bron: Belga