Kenny De Ketele valt naast podium puntenkoers in Apeldoorn

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kenny De Ketele (32) is vandaag vijfde geworden in de puntenkoers op het WK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn. Het goud ging naar titelverdediger Cameron Meyer met 70 punten. De Australiër behaalde zijn vijfde wereldtitel na 2009, 2010, 2012 en 2017. De Nederlander Jan Willem van Schip (52 punten) veroverde het zilver. Het podium werd vervolledigd door de Brit Mark Stewart (49 punten). De Ketele totaliseerde 46 punten, zo kwam hij amper drie punten tekort voor het brons.

Woensdag bezorgde Jolien D'hoore België een zilveren medaille in de scratch. Zondag krijgt De Ketele met Moreno De Pauw een nieuwe kans op een medaille in de ploegkoers. Woensdag strandde hij met De Pauw, Robbe Ghys en Lindsay De Vylder in de kwalificaties van de ploegenachtervolging.

De Ketele heeft vijf WK-medailles op zijn palmares. In 2012 werd hij met Gijs Van Hoecke wereldkampioen ploegkoers en pakte hij brons in de puntenkoers. Twee jaar geleden won De Ketele opnieuw brons op de puntenkoers. Op het vorige WK in Hongkong veroverde hij zilver in de puntenkoers en brons in de ploegkoers (met Moreno De Pauw).

bron: Belga