Eupen en KV Mechelen krijgen videoref op slotspeeldag

Eupen en KV Mechelen krijgen videoref op slotspeeldag

Op de dertigste en laatste speeldag in de Jupiler Pro League worden videorefs voorzien voor de thuiswedstrijd van degradatiekandidaten Eupen en KV Mechelen. Dat heeft de Pro League vandaag bevestigd. Omdat de belangen zo groot zijn, zullen er op 11 maart videorefs Achter de Kazerne en in de Oostkantons zijn. Bij de wedstrijd tussen Mechelen en Waasland-Beveren was al een Video Assistant Referee (VAR) voorzien. Op vraag van de Pro League stuurt het departement arbitrage ook een videoref naar Eupen, dat op de slotspeeldag Moeskroen ontvangt.

De Pro League wilde ook video-assistentie voor beide degradatiekandidaten morgen, wanneer alle wedstrijden van de voorlaatste speeldag gespeeld worden. Dat bleek echter niet haalbaar. Er staan voorlopig maar twee busjes op punt. Eentje daarvan staat ingepland voor Zulte Waregem-Anderlecht en dat kan niet worden verplaatst. Elke ploeg moet in de reguliere competitie immers drie keer thuis en drie keer uit een beroep kunnen doen op een videoref.

Daardoor zijn Eupen en Moeskroen dit seizoen de enige ploegen die zeven in plaats van zes keer konden profiteren van de videoref tijdens de reguliere competitie.

Met nog twee speeldagen te gaan staan Eupen en Mechelen respectievelijk vijftiende en zestiende met beide 24 punten. Eupen heeft een beter doelsaldo.

bron: Belga