Césars 2018 – Vallen ook Belgische films in de prijzen?

Het wordt uikijken vanavond in Parijs of de film ‘Noces’ van de Belgische regisseur Stephan Streker, die in de categorie beste buitenlandse film is genomineerd voor de Césars, ook effectief gaat lopen met een van de gerenommeerde Franse filmprijzen. ‘Zombillenium’, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van het Belgische Dupuis, mag dan weer hopen op een César in de categorie animatiefilm. ‘Noces’ (op de internationale markt bekend als ‘A wedding’) gaat over gedwongen huwelijken en eremoorden. In de film zijn rollen weggelegd voor onder meer Olivier Gourmet (bekend van verschillende films van de Dardennes), Lina El Arabi, Sébastien Houbani en Babak Karimi.
De Belgische film neemt het op tegen het Russische ‘Loveless’, het Zweedse ‘The Nile Hilton incident’, ‘Dunkirk’, ‘L’Échange des princesses’ van de Frans-Senegalese schrijver en regisseur Marc Dugain, ‘La La Land’ en het eerder al met de Gouden Palm bekroonde ‘The square’, van de Zweed Ruben Östlund.
‘Zombillenium’ is het werk van striptekenaar Arthur de Pins en Alexis Ducord. De film brengt de gelijknamige stripreeks, een familiekomedie, in 3D op het witte doek.

bron: Belga