Bedrijf en topman achter sugardatingcampagne eind april voor strafrechter

Bedrijf en topman achter sugardatingcampagne eind april voor strafrechter

Het Noorse bedrijf Digisec Media Limited, het bedrijf achter de reclamecampagne “Rich Meet Beautiful” die in september heel wat ophef veroorzaakte, moet zich op 25 april voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden. Ook topman Sigurd Vedal is gedagvaard. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het parket vervolgt hen voor poging tot het plegen van ontucht of prostitutie, reclame maken voor het vergemakkelijken van ontucht of prostitutie en inbreuken op de wet ter bestrijding van seksisme in de openbare ruimte. Eind september vorig jaar dook de campagne van de Noorse datingsite “Rich Meet Beautiful” op in het Brusselse straatbeeld. De site lanceerde een promotiecampagne “Een studentenlening? Date een sugar daddy” waarin men studentes wilde koppelen aan bijvoorbeeld oudere, welgestelde zakenmannen. Verschillende politici toonden zich verontwaardigd en Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets diende een klacht in bij de Jury voor Ethische Praktijken (JEP), die oordeelde dat de campagne indruiste tegen de menselijke waardigheid, en bij het Brusselse parket.

Dat parket opende ook op eigen initiatief een opsporingsonderzoek en liet Sigurd Vedal, de CEO van Digisec Media Limited, het bedrijf achter de reclamecampagne, ondervragen.

Na onderzoek besloot het parket zowel het bedrijf als Vedal te dagvaarden en te vervolgen voor poging tot het plegen van ontucht of prostitutie, waarop celstraffen van 6 maanden tot 3 jaar en geldboetes van 100 tot 5.000 euro staan, voor het reclame maken voor het vergemakkelijken van ontucht of prostitutie, een misdrijf waarop celstraffen van één maand tot één jaar en geldboetes en 100 tot 1.000 euro staan, en schending van artikel 2 van de wet ter bestrijding van seksisme in de openbare ruimte, strafbaar met een gevangenisstraf van 1 maand tot 1 jaar en een geldboete van 50 tot 1.000 euro.

bron: Belga