Valverde is hersteld van acute buikgriep en kan starten in Strade Bianche

Valverde is hersteld van acute buikgriep en kan starten in Strade Bianche

De Spanjaard Alejandro Valverde zal zaterdag aan het vertrek staan bij de Italiaanse WorldTour-wedstrijd Strade Bianche. Valverde kende een woelige week, nadat hij vorige zondag de eindzege op zijn naam schreef in de Ronde van Abu Dhabi (WorldTour). De Murciaan kampte met hevige buikgriep, die verhinderde hem aanwezig te zijn op een gala van de Spaanse sportjournalisten waarop hij een prijs zou ontvangen. Er was even sprake dat Valverde was opgenomen in het ziekenhuis, maar dat ontkende hij zelf op Twitter. De 37-jarige Valverde is net op tijd hersteld om deel te nemen aan de Strade Bianche. Het wordt voor de veteraan de vijfde deelname in Toscane, in 2014 en 2015 finishte hij telkens als derde.

Valverde liep vorig jaar een horrorblessure op in de openingstijdrit van de Tour de France. Hij brak zijn knieschijf en kwam vervolgens niet meer in competitie in 2017. Eind januari hervatte hij in de Challenge Mallorca. Hij graaide daar enkele ereplaatsen mee, won daarna twee ritten en het eindklassement in de Ronde van Valencia en werd zondag ook rit- en eindwinnaar in Abu Dhabi.

Ook de Colombiaanse ploegmakker van Valverde, Carlos Betancur, start in de Strade Bianche. De klimmer kwam na een enkelbreuk vorig jaar in de Ronde van Spanje niet meer in actie.

bron: Belga