Schietpartij Florida – Walmart verhoogt minimumleeftijd voor aankoop wapens tot 21 jaar

Na het bloedbad op een middelbare school in Florida heeft supermarktketen Walmart uit de VS de minimumleeftijd voor de aankoop van schietwapens verhoogd tot 21 jaar. Dat zei de onderneming woensdagavond (plaatselijke tijd). “Vanwege de recente gebeurtenissen hebben wij de gelegenheid aangegrepen om onze regels voor de verkoop van schietwapens te herzien”, zei Walmart. Voortaan ligt de minimumleeftijd voor de aankoop van schietwapens en munitie op 21 jaar, klinkt het.
Kort daarvoor had Dick’s Sporting Goods, een winkelketen van sportartikelen, beslist om niet langer semiautomatische geweren en grote magazijnen te verkopen. Ook zullen geen vuurwapens meer verkocht worden aan min 21-jarigen, wat de wet dan ook moge zijn in de staat. De dader van het bloedbad op de school in Florida kocht zijn wapen in een vestiging van Dick’s Sporting Goods.
VS-president Donald Trump toont zich intussen vastberaden om de wapenwet te verscherpen na de schietpartij in de school. “We kunnen niet wachten en spelletjes spelen, we moeten iets doen”, zei hij bij een ontmoeting tussen Republikeinse en Democratische parlementsleden, die live op tv werd uitgezonden. Hij verdedigde zijn voorstel om de achtergrond van wapenkopers beter te controleren. Ook wil hij geen wapens meer voor psychisch zieken.
Trump zei ook dat hij geen angst had voor de wapenlobby NRA. “Ze hebben de macht over mij verloren – waarvoor zou ik ze nodig hebben?”, zei Trump. Tijdens de verkiezingscampagne kreeg Trump nog 30 miljoen dollar steun van de NRA.

bron: Belga