Jumbo vervangt LottNL als hoofdsponsor van Nederlandse WorldTour-team

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jumbo zal vanaf 1 januari 2019 LottoNL vervangen als hoofdsponsor van het Nederlandse WorldTour-team in het wielrennen. De supermarktketen heeft een akkoord gesloten voor een contract van minimaal vijf jaar, zo maakte het vandaag bekend. Lotto maakte gisteren bekend zich na vier jaar terug te trekken als hoofdsponsor van 'Team Oranje', de overkoepelende koepel waaronder naast het wielerteam ook de schaatsploeg van onder meer Sven Kramer en Kjeld Nuis valt. "De wielerploeg kende in 2017 al een mooi seizoen, met als uitschieter het winnen van twee etappes in de Tour de France", legde Colette Cloosterman-Van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo, uit. "Die trend lijkt zich voort te zetten, aangezien de ploeg in het prille seizoen al op vijf zeges staat. De schaatsploeg van zijn kant kende vorig seizoen het meest succesvolle WK afstanden ooit met zes wereldtitels, gevolgd door vier keer olympisch goud. We begonnen vier jaar geleden als sponsor en zeker sinds het afgelopen jaar zien we op vele vlakken een opwaartse lijn."

De schaatsploeg van Team LottoNL-Jumbo behaalde vorige maand tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea vier gouden medailles op de langebaan. Twee daarvan kwamen op naam van Kjeld Nuis en ook Sven Kramer en Carlijn Achtereekte stonden op de hoogste trede van het erepodium.

De Nederlandse wielerploeg telt dit seizoen met Floris De Tier, Gijs Van Hoecke en Maarten Wynants drie Belgen in haar rangen. Afgelopen zondag won de spurter van het team, de Nederlander Dylan Groenewegen, nog Kuurne-Brussel-Kuurne (1.BC).

bron: Belga